Podjetje Ekotron d.o.o. je bilo ustanovljeno v letu 2012 kot hčerinsko podjetje Eso tron d.o.o., Novi Sad, Srbija. Podjetje je bilo ustanovljeno z namenom, da našim kupcem na področju EU zagotovimo najboljšo storitev pri dobavi surovin srbskega porekla.
 
Delovanje podjetja je prvenstveno usmerjeno na dobavo surovin za proizvodnjo biodizla in je skladno s  smernicami in direktivami EU v letu 2013 pridobilo tudi trajnostni certifikat ISCC EU. Z njim našim partnerjem zagotavljamo transparentnost in sledljivost poti obnovljivih virov surovin od nastanka do končne predelave.
 
Skozi leta uspešnega  delovanja smo postali eden pomembnejših partnerjev pri dobavi in odkupu rastinskih olj in oljnih substratov za različne namene, poslovanje pa smo razširili še na trgovanje z živalskimi maščobami ter krmami in trgovanje z ekološkimi proizvodi, za kar smo pridobili tudi EKO certifikat.
 
Zaradi znanja in izkušenj, pridobljenih skozi uspešno poslovno pot, postajamo tudi vedno bolj pomembnen partner pri svetovanjih v raznih ekoloških projektih tako v EU kot tudi v državah bivše Jugoslavije.
 
Nenazadnje smo se kot specialisti za organizacijo logističnih storitev v letu 2017 odločili, da poslovanje razširimo še na področje špedicije in tako našim strankam ponujamo tudi celovite rešitve transporta, špediterskih storitev ter urejanje carinske dokumentacije.

Vizija podjetja

Vizija podjetja je bila in ostaja postati stična točka v trgovanju z različnimi vrstami rastlinskih olj in oljnih substratov med trgi bivše Jugoslavije in evropskimi trgi ob zagotavljanju najvišjih standardov kakovosti ter sledljivosti in trajnostnih direktiv.

Naši podatki

Ime podjetja: EKOTRON podjetje za predelavo, trgovino in storitve d.o.o.
Naslov: Cesta Toneta Kralja 12, 1290 Grosuplje
 
Matična številka: 6250769000
DDV številka: SI29750369
 
Banka: SKB banka d.d. Ljubljana, Slovenija
TRR IBAN:  SI56-03108-1000628331
SWIFT: SKBASI2X
 
Banka: Nova Ljubljanska banka d.d., Ljubljana, Slovenija
TRR IBAN: SI56-02924-0261682229
SWIFT: LJBASI2X
 
Direktor: Aleksander Vončina
kontakt: aleksander.voncina@nullekotron.si